+371 28144335  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
preces par 0,00 €
0
preces par 0,00 €
0

IETEICAMĀS PĀRTIKAS IEKŠĒJĀS TEMPERATŪRAS SASKAŅĀ AR GATAVOŠANAS VEIDIEM

Pirms noņemšanas no uguns (pirms pasniegtās gaļas sagriešanas)

 
    Pusjēla
gaļa
Vidēji
jēla
Vidēji
izcepta
Gandrīz labi
izcepta
Labi
izcepta

1

Liellopu, aitas,
vērša gaļas bifšteki,
lielcepeši un cepeši
49 (52)°C 52 (55)°C 57 (60)°C 63 (66)°C 69 (71)°C

2

Malta liellopu,
aitas, vērša gaļa
- - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

3

Cūkgaļas bifšteki, lielcepeši un cepeši 52 (55)°C 55 (57)°C 60 (63)°C 66 (69)°C 69 (71)°C

4

Malta cūkgaļa - - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

5

Cūkgaļas šķiņķis (svaigs)
(šviežias)
- - - - 60 (63)°C

6

Cūkgaļas lāpstiņas - - - - 93 (93)°C

7

Putnu gaļa* - - - - 71 (74)°C

8

Jūras veltes, zivis Cepiet tik ilgi, kamēr gaļa kļūs matēta, cietāka
un to būs viegli atdalīt ar dakšiņu.

* Piemērota: vistas, pīles, zoss un tītara gaļai. Pasniegtā gaļa nav jāsagriež uzreiz. Tai obligāti jāļauj “nobriest”, lai gaļas sula iesūktos gaļā. Nobriešanas laiks ir atkarīgs no gaļas lieluma un var svārstīties no trīs minūtēm līdz vienai stundai.

TEMPERATŪRAS INTERVĀLI