0.00
0
+371 28144335
Kategorija
ZIVS

Zivis un ceptie kartupeļi

0 - 30 min

4

1/3

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 1 kg zivju filejas;
  • 5 lieli kartupeļi;
  • 1 l eļļas cepšanai;
  • Mīklai:
  • 150 g miltu;
  • 130 g rīsu miltu;
  • 150 ml minerālūdens;
  • 200 ml tumšā alus;
  • 2 tējkarotes cukura;
  • 2 tējkarotes sāls;
  • Garnējumam:
  • 200 g svaigu zirņu;
  • 1 čili pipars, šķipsniņa sāls un piparu;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 50 ml krējuma;
  • 4-5 svaigas piparmētru lapas;
  • Tartara mērcei:
  • 5 ēdamkarotes majonēzes;
  • 1 ēdamkarote sinepju, šķipsniņa sāls un piparu;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 10-15 mazi marinēti kornišoni

Receptes

  1. Sajauciet mīklas sastāvdaļas un ļaujiet tai nostāvēties apmēram 30 minūtes.
  2. Pagatavojiet pildījumu: sautējiet zirņus pannā apmēram 3-5 minūtes, pēc tam pievienojiet krējumu, sarīvējiet ķiplokus, pievienojiet piparmētru un čili, garšvielas ar sāli un pipariem un sablenderējiet ar iegremdējamo blenderi.
  3. Pagatavojiet mērci: sagrieziet marinētus gurķus mazos gabaliņos, pievienojiet majonēzi, sinepes, ķiplokus un garšvielas ar sāli un pipariem.
  4. Kartupeļus sagrieziet biezās šķēlēs un zivs fileju strēmelītēs.
  5. Iededziet Kamado Bono grilu un sagatavojiet to tiešai grilēšanai (ar deflektoru). Pagaidiet, līdz temperatūra būs sasniegusi 180°C.
  6. Novietojiet katliņu uz grila, ielejiet eļļu un ļaujiet tai labi uzkarst.
  7. Kad eļļa uzkarsusi, katlā ielieciet sagrieztos kartupeļus un cepiet 6-9 minūtes. Noņemiet un novietojiet uz papīra dvieļa.
  8. Iemērciet zivju sloksnes mīklā, ielieciet tās katlā ar karstu eļļu un apcepiet 2-3 minūtes. Pasniedziet zivis ar ceptiem kartupeļiem, zirņu biezeni un Tartara mērci.

Kamado receptes

Vairāk
0
    0
    Grozs
    Jūsu grozs ir tukšsVeikals