- 1 kg zivju filejas;
- 5 lieli kartupeļi;
- 1 l eļļas cepšanai;
- Mīklai:
- 150 g miltu;
- 130 g rīsu miltu;
- 150 ml minerālūdens;
- 200 ml tumšā alus;
- 2 tējkarotes cukura;
- 2 tējkarotes sāls;
- Garnējumam:
- 200 g svaigu zirņu;
- 1 čili pipars, šķipsniņa sāls un piparu;
- 3 ķiploka daiviņas;
- 50 ml krējuma;
- 4-5 svaigas piparmētru lapas;
- Tartara mērcei:
- 5 ēdamkarotes majonēzes;
- 1 ēdamkarote sinepju, šķipsniņa sāls un piparu;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 10-15 mazi marinēti kornišoni


Sastāvdaļas
Receptes
- Sajauciet mīklas sastāvdaļas un ļaujiet tai nostāvēties apmēram 30 minūtes.
- Pagatavojiet pildījumu: sautējiet zirņus pannā apmēram 3-5 minūtes, pēc tam pievienojiet krējumu, sarīvējiet ķiplokus, pievienojiet piparmētru un čili, garšvielas ar sāli un pipariem un sablenderējiet ar iegremdējamo blenderi.
- Pagatavojiet mērci: sagrieziet marinētus gurķus mazos gabaliņos, pievienojiet majonēzi, sinepes, ķiplokus un garšvielas ar sāli un pipariem.
- Kartupeļus sagrieziet biezās šķēlēs un zivs fileju strēmelītēs.
- Iededziet Kamado Bono grilu un sagatavojiet to tiešai grilēšanai (ar deflektoru). Pagaidiet, līdz temperatūra būs sasniegusi 180°C.
- Novietojiet katliņu uz grila, ielejiet eļļu un ļaujiet tai labi uzkarst.
- Kad eļļa uzkarsusi, katlā ielieciet sagrieztos kartupeļus un cepiet 6-9 minūtes. Noņemiet un novietojiet uz papīra dvieļa.
- Iemērciet zivju sloksnes mīklā, ielieciet tās katlā ar karstu eļļu un apcepiet 2-3 minūtes. Pasniedziet zivis ar ceptiem kartupeļiem, zirņu biezeni un Tartara mērci.