- 4 vistiņas, katra ap 800-900 g;
- 5 litri ūdens;
- 250 g sāls;
- 150 g cukura;
- 5 ķiploka daiviņas;
- Melnie un smaržīgie piparu graudi;
- Lauru lapas;
- Ķimeņu sēklas Aromātam oglēm pievienojiet 2-3 koka gabaliņus kūpināšanai.


Sastāvdaļas
Receptes
- Uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Ūdenī izšķīdiniet sāli un cukuru. Pievienojiet garšvielas. Kad ūdens atdzisis, rupji sakapājiet ķiplokus un pievienojiet tos marinādei.
- Ar marinādi pārlejiet vistu un lieciet ledusskapī uz apmēram 12 stundām. Nokāsīsiet un pārklājiet ar ķiplokiem no marinādes.
- Izmantojiet Kamado Bono kā kūpināšanas iekārtu (kūpinātavu): sagatavojiet grilu netiešai grilēšanai (grila gatavošanas paņēmiens, kurā ēdienu novieto blakus siltuma avotam vai virs tā, nevis tieši virs liesmas), aizdedziet ogles, aromātam pievienojiet koka gabaliņus kūpināšanai, novietojiet deflektoru un nerūsējošā tērauda restes un pagaidiet, līdz temperatūra būs sasniegusi 135°C.
- Noregulējiet augšējās un apakšējās ventilācijas atveres, lai saglabātu nemainīgu temperatūru. Kūpiniet ar aizvērtu vāku, uzturot temperatūru 135°C, līdz vistas iekšējā temperatūra sasniedz 74°C.
- Pēc kūpināšanas vistu ieteicams ietīt folijā, ievietot hermētiskā traukā un ļaut pastāvēt. Tas mīkstinās ādu, padarot to viegli sakošļājamu un maigu.